Rinnast võõrutamine

Rinnast võõrutamine

Imetamise lõpetamine või selle vähendamine

Minu lähenemine beebide ja väikelaste une parandamisele on last austav ja sama kehtib ka rinnast võõrutamisele, imetamise vähendamisele. Mulle näiteks ei istu nõuanded, mis soovitavad emadel midagi kibedat rindadele määrida, tekitades imetamises vastikustunnet. See tundub lapse lollitamisena. Võõrutamine läheb libedamalt, kui laps on pisut vanem. Sellepärast soovitan tegelikult imetamise lõpetamisega alustada umbes 18-kuuselt. Miks? Sest selles vanuses hakkab nende kõne kiiresti arenema ning su seletustööd, miks emmel ’tissid katki’ on, kannavad tõenäoliselt kiiremini vilja.

Siin on aga oluline aga – väga leebe ja aeglane võõrutamine sobib vaid nendele emadele, kellel ei ole probleemi, et ta laps rinnal uinub ning öösel ja päeval ikka mõned korrad sööb. Nendele emadele, kellel ei ole probleemi lapse rütmis tiksuda ning tema vajadustest lähtudes imetamist järk-järgult vähendada.

Selline lähenemine ei sobi sulle, kui sul on imetamisest täiesti kõrini ning tahad päevapealt lõpetada. Imetamiseteekond ei ole igal emal samasugune, mõni naudib seda, mõnele on see olnud väga raske algusega ning jätkab vaid usus, et see on ta lapsele parim.

Tegemist ei ole kursusega, millel on piiratud vaatamisaeg, vaid PDF dokumendiga (22 lk. sisu). Tegemist on hästi detailse juhendiga, mis annab ette sammud, mismoodi võiks toimida. Võid edasi liikuda just sellises tempos, mis sobib nii sulle kui su lapsele. Siin on sisukord:

1. Miks ma tahan võõrutada
2. Kas mu laps on valmis
3. Millal mitte alustada
4. Enesehool
5. Enne, kui alustad
6. Päevaste imetamiste vähendamine või ärajätmine
7. Leebed lahendused rinnal uinumise ärajätmiseks
8. Leebed lahendused öiste imetamiste ärajätmiseks või vähendamiseks
9. Millised raskused võivad tekkida
10. KKK

Published by Livia

Unenõustaja Uneliiva Livia, kes 2019. aastal kolis tagasi Eestisse, olles vahepeal 16 aastat eemal - Iirimaal, Killarneys ja Inglismaal, Droitwich Spas ja Londonis.

Translate »